Richtlijnen omtrent Corona

Contactpersoon corona T.V. De Doornakkers: Tim van der Donk

Het is zover, ook wij volwassenen mogen weer de baan op. Een lekker potje tennis, op zoek naar beweging, gezelligheid en contacten, we hebben er lang op moeten wachten. Om dat alles zijn we blij dat premier Rutte heeft aangekondigd dat we weer mogen.

Maar, niet zo maar. We zijn met zijn allen nog niet verlost van het virus, we moeten voorzichtig blijven, met name in de contacten met anderen. Daarom heeft de KNLTB richtlijnen opgesteld waar tennissend Nederland zich aan moet houden. Deze richtlijnen zijn goedgekeurd door de RIVM en de NOC*NSF. We zullen ook nog checken bij de gemeente of ook zij akkoord gaan met de protocollen en richtlijnen.

In grote lijnen zien de voorschriften er als volgt uit:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand als je ouder bent dan 13 jaar;
  • Kom alleen op afspraak of met reservering via het (digitale) afhangbord (deze mogelijkheid is vanaf nu weer geactiveerd)(probeer zoveel mogelijk vanuit thuis digitaal af te hangen);
  • Volwassenen mogen alleen het enkelspel beoefenen, max. 2 spelers per baan.
  • Kom maximaal 10 min. van te voren en ga na het spelen direct weer naar huis.
  • Het paviljoen is alleen geopend voor wc-gebruik;
  • Kantine en terras mogen niet gebruikt worden (ook niet voor het nuttigen van zelf meegebrachte versnaperingen);
  • Als jeugd vrij wil spelen mag dit alleen in aanwezigheid van een toezichthouder.
  • Bij officiële trainingen gelden enigszins afwijkende voorschriften. Deze zullen door de tennisschool worden verstrekt.

Jullie begrijpen dat het echte vrije en losse met elkaar omgaan, ook op de tennisbaan nog niet aan de orde is.

Door de richtlijnen te volgen is het daarom nog niet mogelijk om zomaar het husselen op de woensdagmorgen voor  senioren weer op te starten. Het is (nog) niet mogelijk als groep te wachten op de volgende ronde. Alleen enkelspel is toegestaan. Dit geldt ook voor andere groepen die in de loop van de week de gewoonte hebben samen te spelen. Ik noem b.v. de maandagmorgen, de woensdagmiddag en –avond en de vrijdagmiddag. Samen spelen kan wel, maar houdt jullie aan de bovenstaande richtlijnen.

Deze zullen voor iedereen zichtbaar op vele plekken in het park aanwezig zijn.  Het bestuur ziet erop toe dat jullie je aan de richtlijnen houden, waarschijnlijk dat de gemeente dat ook doet.
 
Hieronder volgen de Richtlijnen voor Tennis nogmaals in een duidelijk overzicht. De algemene hygiëneregels staan daaronder ook nog eens genoemd.

De KNLTB heeft een Corona Toolkit waar meer informatie te vinden is over de richtlijnen.

KNLTB Richtlijnen voor Tennis

Looproute tennispark