Juniorenactiviteiten

Tennisvereniging de Doornakkers is een actieve vereniging met erg veel enthousiaste vrijwilligers. Een aantal hiervan zet zich hard in om voor kinderen en jongeren, naast de trainingen, ook andere leuke activiteiten en competitiedagen te organiseren. 

 

Tennistrainingen

De trainingen worden verzorgd door Tennisschool Gijs. Fabian, onze trainer voor de junioren, weet sport en spel goed te combineren. Hierdoor zijn de trainingen niet alleen heel erg leuk, maar je leert ook nog eens snel en goed tennissen!

 

Juniorencompetitie

Junioren kunnen deelnemen aan de tenniscompetitie voor hun eigen leeftijd, namelijk aan Tenniskids competitie en Junioren competitie.

Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderende sport razendsnel te spelen. Kinderen wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

Junioren

Je bent bij tennis een junior als je tussen de 11 tot en met 17 jaar oud bent. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan met de bekende gele tennisbal.

Meer weten? Ga naar onze pagina over competitie voor junioren!

 

Activiteiten

De juniorencommissie organiseert door het jaar heen ook nog andere leuke activiteiten. Een paar voorbeelden van deze activiteiten zijn:

  • Een mini-maxi toernooi: een toernooi waarbij je je papa/mama/opa/oma/oom/tante/etc. meeneemt en het samen opneemt tegen andere koppels
  • Het enige echte junioren kamp!
  • Een zomerchallenge waarbij potentiële nieuwe leden en huidige leden onder begeleiding van een professionele tennistrainer kennis kunnen maken met tennis bij onze vereniging
  • Vriendjesmaand: neem je vriendje/ vriendinnetje/ broertje/ zusje/ neefje/ nichtje mee naar je tennistraining
  • Een Halloween toernooi
  • Een kerst- of oliebollen toernooi
  • Een super leuk (verrassings-)uitje!Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar [email protected] en dan nemen we contact met je op!