Laddercompetitie

Voor velen van jullie een welbekend concept; de laddercompetitie. Vrij spelen maar wel met een competitief element. Gezellig een balletje slaan (enkel of dubbel) en iemand uit je ladder uitdagen om hoger te komen in de ranking.
 
Hoe werkt het?
We hebben in totaal 6 laddercompetities gemaakt waar op inschreven kan worden:

  • 3 laddercompetities voor het enkelspel verdeeld over 3 niveaus: 4&5, 6&7, 8&9
  • 3 laddercompetities voor het dubbelspel (HD/GD/DD) over 3 niveaus: 4&5, 6&7, 8&9

Iedereen kan zich inschrijven op een enkel en of een dubbelcompetitie naar keuze, houdt wel rekening met je echte speelsterkte (niet perse de KNTLB rating) om het leuk te houden voor de rest.

We verwachten veel deelnemers  dus hebben we besloten het aantal plekken op de ladder dat je hoger uit mag nodigen vast te stellen op 5. Hierdoor moet je dus langzaam door te winnen een hogere plek op de ladder veroveren. Indien je deelneemt wordt van je verwacht dat je in overleg ook daadwerkelijk probeert de wedstrijd te spelen (anders wordt je op inactief gezet door de organisatie). Per ladder wordt er door de organisatie ook nog een whatsapp-groepje gemaakt, deelname aan dat groepje is natuurlijk vrijwillig, maar houdt het levendig. 

Wedstrijden plannen met iemand uit je ladder kan eenvoudig via de Clubapp (onder tab spelen – wedstrijden – laddercompetie) of op de website via deze link (hiervoor moet je ingelogd zijn)(Mijn Club -> Laddercompetities). Je kunt daar eenvoudig een aantal data voorstellen, de tegenstander krijgt dan een mailtje om te bevestigen of te wijzigen. Vergeet niet dat je ook nog apart even een baan reserveert op een tijdstip van jullie voorkeur. Er zijn geen eisen aan hoe je de winnaar bepaald (tijdsduur, games, 2 gewonnen sets), bepaal dit in onderling overleg. Na het spelen kun je via de app of website een stand / uitslag doorgeven en je ziet het resultaat direct in de ladder terug. Handig en leuk!

De competitie start vanaf 28 april en loopt door t/m 30 september. Je wordt automatisch op speelsterkte geordend en instromen is te allen tijde nog mogelijk.  De winnaars (zowel bovenste trede alsmede de meeste gewonnen wedstrijden) zullen we tegen die tijd uiteraard belonen met een mooie prijs tijdens de vrijwilligersavond in november!