KNLTB (junioren) competitie

Tenniskids

Doornakkers gebruikt het tennisprogramma Tenniskids van de KNLTB voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen.

Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;
  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek:
  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele co√∂rdinatie en sportbewustzijn.

Onze tennisschool Tennisschool Gijs verzorgt leuke trainingen die je klaarstomen voor de competitie op zondagochtend, op de niveau's rood, oranje of groen. De competitie vindt plaats op bepaalde zondagen van het jaar van ongeveer 10 tot 12 uur. 

Voor meer informatie over Tenniskids klik hier.

 

Junioren 

Je bent bij tennis een junior als je tussen de 11 tot en met 17 jaar oud bent. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan met de bekende gele tennisbal.

Je kunt wedstrijden spelen door samen met je team mee te doen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. De Junioren competitie vindt in het voorjaar en najaar plaats.

 

Voor meer informatie over Junioren competitie klik hier