Baanverlichting Uitzetten na spelen

14 oktober 2020


Het is 13 oktober 2020, 22 uur 40 in de avond. De kantine is gesloten in verband met de Corona maatregelen, het park is na een tennisavond, waar alle banen bezet zijn geweest, inmiddels verlaten. Alle 7 banen liggen er prachtig verlicht bij. 5 baanhokken met 4 lampen a 2000 Watt proberen het kunstgras te laten groeien en bloeien. In geld uitgedrukt is 10 euro per uur omdat het totaal van 40 kW elke  uur dus 40 kWh aan elektriciteit verbruiken.

De lampen gaan na het spelen niet automatisch uit. Speelt er na je niemand anders, ga dan met je pasje even naar binnen, in de gang hangt om de hoek een kastje met nummers van de banen op een knop. Druk erop en het lampje gaat uit. Dit betekent dat ook de lichten van die baan zijn uitgegaan.

Side note: De huidige verlichting gaat richting het eind van haar levensduur. Het is te verwachten dat er wat lampen de komende jaren vervangen moeten gaan worden. Verlichting is de afgelopen decennia behoorlijk verduurzaamt door introductie van LED. Het bestuur en de onderhoudscommissie heeft wederom nieuwe offertes opgevraagd voor de vervanging van de huidige lichten voor LED verlichting. Bij komend voordeel is dat deze ook minder strooilicht richting omliggende huizen moeten veroorzaken. Hierover later meer. 

Nieuwscategorieën