Coronavirus laait weer op – Strengere regels ingevoerd

17 augustus 2020


Het zal niemand ontgaan zijn, de strengere maatregelen met name voor de horeca samenkomend in een registratieplicht voor alle aanwezigen. In kroeg of op terrassen. Dit was afgelopen week de meest in het oog springende nieuwe regel, ingegaan op 10 augustus.  

Ook voor sportverenigingen en met name voor de kantines gelden die nieuwe regels ook.  

Iedereen dient aanwezigheid in te vullen op een aanwezigheidsformulier, dit is vrijwillig.  

Deze regel is ingesteld omdat met de ingevulde gegevens makkelijker is terug te vinden wie met een corona besmette in aanraking is geweest. De lijst moet door de vereniging 14 dagen bewaard worden en kan dan worden vernietigd. De gegevens worden alleen corona gerelateerd gebruikt.  

Er ligt dus een formulier in een ordner op de bar in de kantine, welke ook geldt voor het terras. Vul dit formulier in, bij het bestellen van een drankje, het is verplicht gebruik  te maken van een tafel het liefst buiten, houdt 1.5 meter afstand in alle gevallen. Wij willen iedereen vragen hier gebruik van te maken. Er wordt, ook door de overheid op gecontroleerd. Maar het gaat natuurlijk vooral om onze eigen veiligheid. Via de baanreserveringen houden we ook zicht op wie op het park is geweest, vul je dus alleen even je fles en staan je gegevens al in een online reservering dan hoef je het formulier niet nogmaals in te vullen.

Degene die bardienst heeft ziet toe op naleving van deze maatregel, maar let ook een beetje op elkaar, invullen kost 20 seconden, contactonderzoek door de GGD kost gemiddeld 12 uur. Geen bardienst aanwezig, bijvoorbeeld bij de ochtendhussel, vul zelf even de lijst in!  

Als je alleen komt tennissen registreer/reserveer altijd je baan, ook overdag. Ook dit kan gebruikt worden voor contactonderzoek.  

Help mee, blijf gezond en speel tennis met plezier.  

We zien elkaar in ieder geval bij de VetCup, de Clubkampioenschappen.  

Namens het bestuur,

Paul van Anrooij

Nieuwscategorieën