Update coronavirus - Voorbereidingen mogelijke opening paviljoen worden getroffen

11 juni 2020


11 juni 2020 - Voorbereidingen mogelijke opening paviljoen worden getroffen.

De paviljoencommissie is bezig met de voorbereidingen voor de mogelijke opening van het paviljoen. Het ziet er nu naar uit dat sportkantines vanaf 1 juli weer open mogen, mits ze voldoen aan de coronamaatregelen die gesteld worden.

Dienstplanning heeft de bardiensten vanaf 1 juli open gezet. Je kunt jezelf dus alvast inplannen om een bardienst te draaien. 

20 mei 2020 - Dubbelen mag weer; paviljoen en terras blijven dicht. 

Net voor het Hemelvaarstweekend kregen we goed nieuws vanuit de KNLTB: Er mag weer gedubbeld worden! De Doornakkers heeft hiervoor ook goedkeuring vanuit de gemeente.

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis en padel versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis en padel is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen.

10 mei 2020 - Ook volwassenen mogen weer de baan op!

Goed nieuws! In zijn laatste persconferentie heeft Rutte laten weten dat ook de volwassenen weer buitensporten mogen gaan beoefenen vanaf 11 mei. 

Maar, niet zo maar. We zijn met zijn allen nog niet verlost van het virus, we moeten voorzichtig blijven, met name in de contacten met anderen. Daarom heeft de KNLTB richtlijnen opgesteld waar tennissend Nederland zich aan moet houden. Deze richtlijnen zijn goedgekeurd door de RIVM en de NOC*NSF. We zullen ook nog checken bij de gemeente of ook zij akkoord gaan met de protocollen en richtlijnen.

Er is een pagina aangemaakt op de nieuwe Doornakkers website waar de informatie qua richtlijnen verzameld wordt: https://tvdd.knltb.site/corona. We willen jullie graag vragen om deze zorgvuldig door te nemen. Hier zijn ook instructies te vinden voor het digitaal afhangen van de tennisbanen. 

Ook zijn daar links te vinden naar de informatie die verstrekt wordt via de KNLTB.

28 april 2020 - Voorbereidingen opening park voor jeugd

De KNLTB heeft na de aankondiging van de versoepeling van de maatregelen voor jeugd richtlijnen en een stappenplan verstuurd naar elke vereniging. De vereniging is vervolgens verantwoordelijk om een plan van aanpak aan te bieden aan de gemeente om goedkeuring te krijgen dat het park weer open mag. Op dit moment zijn het bestuur en de jeugdcommissie bezig het plan van aanpak af te ronden en naar de gemeente te sturen. De gemeente zal dit gaan bekijken zodat we in de aankomende dagen akkoord krijgen om het park weer te kunnen openstellen voor de jeugdactiviteiten.

23 april 2020 - Kinderen en jongeren mogen onder voorwaarden weer sporten vanaf 29 april

Zoals minister-president Rutte dinsdag 21 april bekend heeft gemaakt mogen kinderen en jongeren weer buiten gaan sporten. De datum waarop dat ingaat is woensdag 29 april. Tot woensdag 29 april blijft de huidige situatie voor de Eindhovense sportparken onveranderd; de sportparken zijn dicht en daarop wordt gehandhaafd.

Vanaf woensdag 29 april kunnen sportverenigingen de buitentrainingen voor kinderen tot en met 12 jaar weer hervatten. Datzelfde geldt ook voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar, echter met de restrictie dat hiervoor de 1,5 meter onderlinge afstand wordt aangehouden. Naast het hervatten van de verenigingsactiviteiten komt er ook de mogelijkheid voor kinderen en jongeren die geen lid zijn van een vereniging om onder begeleiding te sporten. Onder regie van de gemeente worden hier de komende week afspraken over gemaakt met alle betrokken partijen in de stad. Alleen georganiseerd en onder begeleiding sporten wordt toegestaan. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Voor alle recreatieve sporters boven de 18 jaar blijven de sportparken gesloten tot nadere berichtgeving, maar in ieder geval t/m 19 mei.

Op zich goed om te weten dat er voor onze jeugd weer meer mogelijkheden zullen komen. De Jeugdcommissie gaat aan de slag om dit voor te bereiden o.a. in overleg met Tennisschool Gijs.

Verder heeft de KNLTB besloten de voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar. Precies in de periode van de najaarscompetitie, van begin september tot en met eind oktober. In het aanbod zijn geen wijzigingen; alle speelvormen worden aangeboden. Daarnaast worden alle inschrijvingen van de voorjaarscompetitie door de KNLTB automatisch overgezet naar de najaarscompetitie. Reeds ingeschreven teams kunnen zich uiteraard nog terugtrekken en nieuwe teams kunnen zich ook nog aanmelden. De inschrijftermijn loopt, zoals het er nu naar uitziet, van medio juni t/m 1 juli 2020. Rond eind mei zullen Jeroen en Kristian namens de Technische Commissie jullie verder informeren over de najaarscompetitie.

De nieuwe maatregelen zijn een langzaam begin naar versoepeling. Jammer natuurlijk dat het voor volwassenen, de meeste leden van onze vereniging nog verboden is te tennissen met elkaar. Hou nog even vol, uiteindelijk komt het weer goed.

5 april 2020 - Verlenging coronamaatregelen

Waar we al bang voor waren, is dinsdag door de verlenging van de coronamaatregelen door de regering bewaarheid. Tot en met 28 april mag er nog niet getennist worden. Jammer, want ik weet zeker dat elk lid van onze vereniging die nog actief is nu, zeker met het goede weer, op de baan had gestaan om een balletje te slaan. Ook jammer omdat tennis toch bij uitstek (misschien wel samen met golf en parachutespringen) een sport is waarbij enige afstand tussen de spelers gevraagd wordt, er zit zelfs een net tussen de tegenstanders. Met het dubbelspel hadden we daar wel wat op gevonden.

Maar het mag niet zo zijn, het park, inclusief de kantine zijn nog tot 28 april gesloten.

15 maart 2020 - Paviljoen en park dicht, geen tennislessen

In verband met de nieuwe corona-maatregelen en het sluiten van de sportaccommodaties zullen het paviljoen en het park tot en met 6 april gesloten zijn en zullen de tennislessen tot nader order niet door gaan. 

10 maart 2020 - Sociale contacten beperken

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant hun sociale contacten te beperken. Bij verkoudheid, hoesten of koorts wordt men verzocht thuis te blijven om overdracht en verspreiding te voorkomen. Dit betekent vooralsnog niet dat de vereniging op slot gaat, maar dat we wel vragen aan leden om niet naar de vereniging te komen in geval van verkoudheid, hoesten of koorts. Op advies van het RIVM heeft de KNLTB momenteel tot en met zondag het advies voor tennis geformuleerd. Het advies is geen sportwedstrijden en tennisevenementen door te laten gaan. Vrij spelen en trainingen gaan voorlopig gewoon door. Mocht het zo zijn dat het advies wordt verlengd of aangescherpt dan kijken we even wat we met de clubkampioenschappen van volgende week doen.

De komende weken treffen we voorzorgsmaatregelen door het contact op de baan en in de kantine in te perken:

  • Kantine: Alle glazen worden tussendoor in de vaatwasser gewassen.
  • Op de baan: Schudt geen handen (ook niet na de wedstrijd), nies in je elleboog en zorg voor verhoogde hygiëne door wat vaker je handen te wassen.

Met de recente update van het RIVM en hiermee verlenging van het afgelasten van sportwedstrijden in de provincie Noord-Brabant tot 31 maart aanstaande hebben we helaas moeten besluiten de clubkampioenschappen te verplaatsen. Trainen en vrij spelen blijft natuurlijk nog wel mogelijk, ook blijft de kantine geopend tot nader order. Zie hiervoor ook KNLTB.nl.

Nieuwscategorieën