Verduurzaming: LED verlichting komt eraan!

26 september 2023


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dit jaar hebben de leden budget vrijgemaakt om te gaan werken aan het verduurzamen van enkele energie dure onderdelen van de kantine en natuurlijk van de baanverlichting. De baanverlichting is na ruim 12 jaar aan vervanging toe. Een verduurzamingscommissie ging aan de slag.  

Op dit moment zijn in de kantine de vernieuwing van de tapinstallatie en de benodigde koelingen daarvoor en de verwarming door de aanschaf van warme/koude luchtinstallatie gerealiseerd. Wat in ieder geval nog volgt zijn de warmwatervoorziening in de keuken en de gaskookplaat die vervangen gaat worden door een inductiekookplaat. Als dit alles naar tevredenheid functioneert kunnen we van het gas af.  

Aanstaande maandag, dinsdag en woensdag (2, 3 en 4 oktober) zullen de gaslicht-armaturen van de banen vervangen worden door LED-licht-armaturen. Het type verlichting dat door de verduurzamingscommissie is geadviseerd heet Dark Licht. Dit type lichtarmaturen verlicht de banen zoals het hoort volgens de voorschriften van de KNLTB, maar heeft een minimale lichthinder in de omgeving. Onze directe buren zullen dit zeker gaan merken. Tevens is de besparing van stroomgebruik optimaal (meer dan bij andere merken).  

Tijdens de dagen dat men overdag aan het werken is, kan gewoon getennist worden, niet alle banen worden in 1 keer aangepakt. Ook in de avonduren kan gewoon met licht aan worden getennist. Het kan gebeuren dat door onvoorziene omstandigheden 1 of 2 banen toch geen licht hebben, dit zullen we dan op tijd degene die het treft melden.  

We hopen dat de nieuwe verlichting voldoet aan de verwachtingen en net zo goed, maar liever meer bijdraagt aan het spelplezier dan de oude verlichting. 

Met duurzame groet,

Hennie, Hans, Jan Cees, Paul, Pim & Rick 

 

Nieuwscategorieën