Verzwaring corona maatregelen: geen dubbelspel de komende twee weken.

04 november 2020


Verzwaring coronamaatregelen vanaf 4 november 22:00

Source: KNLTB

"De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis en padel kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:

 • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
 • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
 • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Publiek is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden."

Extra coronamaatregelen van 14 oktober

Naar aanleiding van de persconferentie die gisteravond door 7.2 milljoen Nederlanders is bekeken, is besloten de KNLTB competitie per direct stop te zetten. Vanaf donderdag 15 oktober is het niet meer toegestaan om met meer dan 4 personen je samen buiten op te houden. De maatregelen richten zich op het verkomen van sociale contacten waarmee het virus zich verspreidt. Sporten wordt gezien als zeer belangrijk en kan in de buitenlucht op 1.5 meter op een veilige manier. Tennis is hiervoor in basis prima geschikt. De KNLTB heeft overlegd met de instanties over de uitspraak in de persconferentie dat dubbelen niet meer zou mogen. Dit is bijgesteld zodat trainen en dubbelen voor leden boven de 18 mag, zolang de afstand van 1.5 meter te allen tijde aangehouden wordt. Voor junioren gelden deze beperkingen niet. Lees er hier meer over. 

 • de KNLTB Competitie 2020 is per direct beeindigt, zowel voor de jeugd als de senioren
 • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen.
 • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar, dubbelen is toegestaan, mits altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden. Ook tijdens het punt en het wisselen met de klok mee. Laat een bal dus lopen als je anders te dicht bij elkaar komt, zit niet naast elkaar op een bankje en volg de looproutes op het park. Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. 
 • Training: Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Trainingsgroepen van 8 personen zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van 4 spelers (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn op 2 banen en de groepen niet gemengd worden.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan.

Naast onze kantine, zijn vanaf heden dus ook de douches en kleedkamers gesloten. De toiletten zijn nog geopend en toegankelijk met je leden pas. Je baanreservering hoef je niet te vestigen op de kiosk. Hou je niet onnodig op op het park buiten het spelen. 

Blijf gezond! 

Nieuwscategorieën